Bomen en het klimaat

Het klimaat (weer) is erg aan het veranderen, daarom is het tijd om in actie te komen.

De temperatuur op aarde stijgt met alle gevolgen van dien: hitte, watergebrek, regen- en stormoverlast en stijgende zeespiegels. Het aantal bossen in de wereld en ook in Nederland neemt af. Door bossen in stand te houden, maar vooral door bomen te planten winnen we tijd terug.

Door het initiatief Treesforkids te steunen, help je mee aan een groene, gezonde en veilige toekomst voor onze kinderen.

Bomen en CO2

In bomen kan je klimmen, hutten bouwen, erachter verstoppen en je kan er vruchten en noten uit plukken. Maar bomen doen nog veel meer en dat zie je niet direct. Zo zuivert een boom de lucht van het broeikasgas CO2 en produceert het zuurstof.

Er wordt in de wereld veel gesproken over de klimaatverandering. Bomen spelen daar een belangrijke rol in. Bomen hebben namelijk de gifstoffen CO2 (koolstofdioxide) nodig om te groeien. Die CO2 halen de bomen uit de lucht en op die manier helpen ze het broeikaseffect te verminderen.

Hout is bovendien een milieuvriendelijke grondstof, dat heel makkelijk en vaak hergebruikt kan worden. Het snoeiafval uit het bos kan worden gebruikt voor het opwekken van energie.

Hout uit volgroeide bomen

De bossen zijn belangrijk voor het leveren van zuurstof. Wij mensen hebben namelijk zuurstof nodig om te kunnen leven.

Zijn de bossen dan de belangrijkste leverancier van zuurstof? Voor een groot deel, maar niet helemaal. Het klopt dat een boom tijdens zijn groei zuurstof vrijmaakt.

Als de boom doodgaat en wegrot of wordt verbrand, gaat er daarmee ook weer veel zuurstof verloren. Als je het hout intact laat en er bijvoorbeeld planken of meubels van maakt dan houd je de zuurstof positief in balans.

Doe mee en maak de wereld schoner en beter

Wat doet Treesforkids allemaal?

  • Wij planten nieuwe bomen aan
  • Wij onderhouden bestaande bossen
  • Wij kopen bos aan om bossen in stand te houden en te beschermen
  • Wij laten kinderen actief en bewust genieten in de bossen
  • Wij brengen op een leuke manier het belang van bomen bij aan kinderen¬†
Club Adventure logo kidsgroen

Boek een vakantie bij Club Adventure

Boek een vakantie bij Club Adventure Jeugdvakanties en steun daarmee automatisch dit initiatief.

Boek een verblijf bij Het Buitencentrum

Boek een verblijf bij Het Buitencentrum groepsaccommodaties en steun daarmee automatisch dit initiatief.