Organisaties achter het initiatief

Trees for Kids is een groen initiatief dat is opgestart door Het Buitencentrum Groepsaccommodaties en Club Adventure Jeugdvakanties  Beide organisaties ontvangen voornamelijk jeugd in de accommodaties en tijdens de georganiseerde vakanties. Beide organisaties zorgen ervoor dat de jeugd actief bezig is buiten in de natuur en dan vooral in de bossen. Is dat op een saaie manier met een simpele speurtocht? Nee, zeker niet! Ze zijn wel van deze tijd met klimmen in Ecologische klimbossen, Outdoor laser gamen in de bossen, ATB-en, boog- en blaaspijpschieten en nog veel meer.

Club Adventure logo kidsgroen
Buitencentrum logo kidsgroen

Actief en gezond in de bossen

Er wordt bij beide organisaties volop actief en gezond genoten door de jeugd in de bossen. 

De opwarming van de aarde is gaande, maar ondanks dat iedereen weet dat er iets moet gebeuren, zien we helaas om ons heen nog steeds bossen verdwijnen. 

Terwijl we deze bossen juist zo hard nodig hebben om CO2 op te nemen en zuurstof te produceren.

Inititatiefnemer aan het woord

Ronald Valenteijn, de initiatiefnemer vertelt waarom hij met het groene initiatief Trees for Kids is gestart. 

De jeugd verdient het om vandaag de dag te genieten van de bomen in het bos, maar wij willen ook dat deze jeugd later in een gezond klimaat kan leven en dat hun kinderen ook in de bossen kunnen spelen. Ik geloof erin dat kinderen een heel belangrijke rol spelen in het klimaat van de toekomst. 

Gelukkig zie ik dat er bij veel jongeren al het besef ontstaat, dat er wat moet gebeuren. Kijk maar naar de recente klimaat protesten van jongeren in heel Europa. Het is onze verantwoordelijkheid naar de jeugd toe om actief aan de slag te gaan tegen klimaatverandering.

Samen met de teams van Het Buitencentrum Groepsaccommodaties en Club Adventure Jeugdvakanties die gezamenlijk 10-duizenden kinderen ontvangen, hebben wij het initiatief treesforkids vorm gegeven. 

Hierbij richten we ons op de jeugd, houden we het dicht bij huis en het moet haalbaar en tastbaar zijn.

We starten met een 24 hectare groot natuurterrein op de Noord-Veluwe, dat naast de locatie van Het Buitencentrum in Oldebroek ligt. Als we naar de wereld kijken, is dit natuurlijk een klein initiatief. Maar wij zijn er  van overtuigd dat alle kleine beetjes helpen en dat dit nooit een excuus mag zijn om geen actie te ondernemen. Als wij dit initiatief genoeg aandacht geven en goed begeleiden, zal het vanzelf groter groeien. En dat groeien kan snel gaan, kijk maar naar onze kinderen 😉 

Wat we concreet gaan doen? Wij gaan nieuwe bomen planten, onderhouden ons bestaande bos en houden dit bos in balans, zodat het bos optimaal CO2 kan opnemen. Wij kopen bos aan om deze voor de toekomst in stand te houden en te beschermen. Wij laten kinderen vandaag de dag actief en bewust genieten in de bossen en wij brengen op een leuke manier het belang van bomen bij aan kinderen.

Ons bos neemt nu al 6.000 ton CO2 op per jaar en dat voelt goed, maar we gaan voor meer!

 

Meer informatie of contact?

Het mooie van dit initiatief is dat klanten en gasten van Het Buitencentrum Groepsaccommodaties en Club Adventure bij het reserveren automatisch bijdragen.  

Een extra bijdrage is natuurlijk altijd welkom.

Heb je een goed idee, wil je samenwerken of wil je een bijdrage doen? 

Laat het ons weten via info@treesforkids.nl  

 

Doe mee en maak de wereld schoner en beter met ons team

Wat doet Treesforkids allemaal?

  • Wij planten nieuwe bomen aan
  • Wij onderhouden bestaande bossen
  • Wij laten kinderen actief en bewust genieten in de bossen
  • Wij brengen op een leuke manier het belang van bomen bij aan kinderen 
Club Adventure logo kidsgroen

Boek een vakantie bij Club Adventure

Boek een vakantie bij Club Adventure Jeugdvakanties en zij dragen € 5,00 bij aan TreesforKids voor elke geboekte vakantie.

Boek een verblijf bij Het Buitencentrum

Boek een verblijf bij Het Buitencentrum groepsaccommodaties en zij dragen €5,00 bij aan TreesforKids voor elke bezoekende groep.